Tarinani

Irtisanouduin vuonna 2018 työstäni globaalin Ethics & Compliance -toiminnon johtajana, tavoitteenaan luoda oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää työelämää Pohjoismaissa. Ensitöikseen perustin kollegani Anna Rombergin kanssa Nordic Business Ethics Network -yhteisön, joka tuottaa muun muassa vuosittaisen tutkimuksen Pohjoismaisen työelämän eettisyydestä. Sen jälkeen olen muun muassa kirjoittanut kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen (2019), joka tarjoaa lukuisten tarinoiden ja käytännön kokemusten kautta perustan vastuullisen yrityskulttuurin johtamiselle. Minut palkittiin vuonna 2019 vuoden Vastuullisena Vaikuttajana (Bonfire Agency).

Olen reilut 10 vuotta kiertänyt monipuolisilla areenoilla puhumassa oikein toimimisen kulttuurista. Lupauksena on tulla puheenvuorooni aina omana itsenäni, jolloin harvemmin jää näkymättä miten intohimoisesti suhtaudun aiheeseeni. Olen parhaimmillani, kun pääsen haastamaan ihmisiä ja organisaatioita tarkastelemaan toiminnan vastuullisuutta yrityskulttuurista käsin ja sen pohjalta kehittämään johtamista, viestintää ja työhyvinvointia. Johdattelen kuulijani näiden kysymysten äärelle tarinankerronnan, yritysmaailman esimerkkien, tutkimustulosten ja vankan käytännön kokemuksen kautta.

Koulutukseltani olen KTM ja vuoden 2020 loppuun mennessä tavoitteena on olla myös kauppatieteiden tohtori. Turun yliopiston Kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella valmistelemalleni väitöskirjalle myönnettiin väitöslupa 16.9.2020 yli vuosikymmenen kestäneen tutkimustaipaleen jälkeen. Tutkimusteemanani on yrityksen formaalien sääntöjen ja epävirallisen ohjauksen vuoropuhelu.